Filmkväll

Idag var det filmkväll på ungdomsgården. Så vi satt alla i mörkret och åt popcorn och drack saft.
En av ungdomarna hade bakat muffins som hon bjöd på också.
Filmen vi tittade på heter UPP den var jättebra.




UPP
Carl Fredriksson är en 78-årig, pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika.

För sent upptäcker Carl att Oskar, en överenergisk 8-årig scout, befinner sig Carls veranda!

Världens mest osannolika par hamnar mitt i ett spännande äventyr i Sydamerika och möter nya vänner. Fångad tillsammans med Oskar i djungeln, upptäcker Carl att de största äventyren i livet inte alltid är de som du har förväntat dig!




Nästa vecka är det sportlov men ungdomsgården är så klart öppen då också.
Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra då.
Det finns så mycket man kan göra på ungdomsgården så det blir inte så svårt att komma på något.


I dag var det bingokväll....BINGOOOO!!!

Det var en trevlig kväll.


Alla vinnare var glada över sina vinster.
Dom som inte vann fick ett tröstpris.

Eftersom det hade varit fettisdagen dagen innan så åt vi semlor till fika denna gång.

Semlor

Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också ”vita tisdagen”. Enligt norrländsk tradition äts semlor som efterrätt till bruna bönor. [2]

Enligt en annan historiebeskrivning i muntlig tradition, var semlor från början släta bullar som var bland det enda som fick ätas under fastan. För att dryga ut denna mat började folk göra hål i semlorna och lägga in olika andra godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som numera anses vara det riktiga innehållet i Sverige. I Norge har semlor sylt i stället för mandelmassa.




Sen var det även några ungdomar som hade bakat tigerkaka på sitt fritids som dom hade med sig och bjöd på.





Lite gitarrtoner ...



Och brevskrivning...



Att sitta i sofforna och bara ta det lugnt är också skönt


Onsdagen den 17/2 - SEMLOOOOR

Ja idag är ungdomsgården öppen igen.
I kväll ska vi äta semlor och spela bingo med vinster så klart.
Det är alltid likka kul när vi har ungdomsgården öppen.
Så jag vill ta tillfället i akt att tacka alla föräldrar som ger oss förmånen att umgås med era underbara ungdomar.

För lika kul som ungdomarna tycker att det är att komma till ungdomsgården, lika kul tycker vi att det är att ha dom här.
Tillbaks till föräldrar fritt.

Onsdagen den 10 februari

Fyra dagar kvar till Alla hjärtans dag
Så idag har vi pysslat lite inför det.











Fika blev det ju också KÄRLEKSMUMS så klart vad annars



Hoppas alla får en jättefin dag den 14 februari ALLA HJÄRTANS DAG
Så ses vi igen den 17 februari då ska vi bland annat spela om fina priser i bingo
Och fikat blir ju semlor så klart efterson med har varit fettisdagen då.

Många kramar Cilla och Andreas


Onsdagen den 10 februari har vi tema "Alla hjärtans dag"

På onsdag är det dags att ses igen.
Det ser vi framemot. Under veckan ska jag, Cilla åka till panduro och köpa lite pysselgrejer inför alla hjärtans dags pysslet.

Styrolithjärtan 5x5 cm 6 st Styrolithjärtan  6,5x11 5 st

Ja bland annat dessa saker men även en hel del annat.....

Lite uppdatering från gårdagens disco....

Hej allihopa

Igår hade vi disco på 3 liljor det var en härlig stämning.
Mycket snacks och bål mellan danserna.



Mycket bra musik att dansa till



















Vi var alla ganska trötta när vi skildes åt på kvällen
Men kul hade vi...

Nästa onsdag den 10 februari ska vi göra lite "Alla hjärtans dag pyssel"
Vad betyder det?
Ja vi gör lite kärlekskort
Dekorerar hjärtan och mycket mer
Till fika blir det vaniljhjärtan och kärleksmums

Varför firar man alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag (ibland Vändag i Finland) är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter - något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin.

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Även i Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten.

I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Det var först då som helgonet som sådant började förknippas med kärlek. Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära. I dag är Valentindagen starkt uppmärksammad i alla engelsktalande länder, där kärleksbrev och små presenter brukar givas bort.

Olika berättelser med romantiskt innehåll har också kommit till. Enligt en av dessa var Sankt Valentin en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius II förbud att viga unga par. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter (jämför med den medeltida legenden ovan) som han var mycket förälskad i: det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag.

Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine".


http://www.youtube.com/watch?v=YuJZcK6pDf0


Hoppas vi ses den 10 februari

Cilla och Andreas


RSS 2.0