Våffeldagen

Hej alla läsare!

Onsdagen den 24 mars kommer vi att äta våfflor med grädde och sylt på ungdomsgården.
Det gör vi för att det är våffeldagen den 25 mars men då har ju inte ungdomsgården öppet.

Våffeldagen

Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag.



Välkomna!


Onsdagen den 17 mars år 2010

Idag har vi haft filmkväll på ungdomsgården.
Vi tittade på High school musical.

http://www.lovefilm.se/film/45289-High+School+Musical.do



Häng med till skolan det svänger om! High School Musical är succéfilmen från Disney Channel som alla pratar om. Nu för första gången på DVD med ett suveränt bonusmaterial du inte får missa! På East High School är Troy Bolton (Zac Efron) och Gabriella Montez (Vanessa Anne Hudgens) ett oslagbart par på scenen, med sångröster som får alla andra att blekna. Enda nackdelen är att ingen vet om det! Så när uttagningen till skolans prestigefyllda musikal dyker upp vill de självklart ställa upp. Problemet är att Troys viktiga basketmatch och Gabriellas lagtävling för unga snillen går av stapeln vid exakt samma tidpunkt. Och inte blir det enklare när deras största konkurrenter, syskonparet Sharpay och Ryan Evans, tar till riktigt fula knep för att stoppa sina nya utmanare... High School Musical bjuder på suverän musik och massor av energi som gör det svårt att sitta still, tillsammans med ett värmande budskap om kamratskap och att våga följa sina innersta drömmar.

Samtidigt som vi tittade på film och åt kladdkaka med grädde , popcorn, chips och drack läsk firade vi ett födelsedagsbarn på ungdomsgården det var födelsedagsbarnet som bjöd på kladdkaka med grädde. Det tackar vi alla för det var jättegott.

Det var en ungdom till som hade hembakt med sig kladdkakemuffins, dom var också väldigt goda.










Onsdagen den 10 mars .....

Idag återsåg vi en god vän på ungdomsgården det var kul.
Vi hann med en hel del under kvällen.




Till fika blev det kladdkaksmuffins med grädde och bär......MUMS



Andreas hamnade också på bild...och för att tala om Andreas så är det ju så att nästa vecka är han bortrest igen. Så då är det någon annan som jobbar med Cilla på ungdomsgården. Kanske är det Max som det var förra gången. Vi får se.


Så vad händer nästa gång då?
Jo då är det filmkväll igen.
Och eftersom det är många som gillar high school musical så har vi bestämt att det blir den filmen vi ser den 17 mars. Dessutom har vi ett födelsedagsbarn vi ska fira då så det finns chans att det blir tårta ....

Ha det så bra så länge så ses vi nästa vecka

Vi ses väl den 10 mars?

Hej

Jag ville bara påminna alla att ungdomsgården är öppen som vanligt på onsdag.
Vi har under veckorna som gått tagit emot samtal från intressearade besökare som tyvärr varit för gamla för att besök just vår ungdomsgård. Men jag tänkte att jag ska skriva ner några platser man kan besöka om man är över 21 år.....

Cafe Katarina
08-50809441

Proxxxi
Tbana Tekniska högskolan
08-107700
sverokstockholm.se/Föreningar/Proxxi

Stora blecktornet
08-50813500
http://www.storablecktornet.se/


SINGSTAR .....klart vi har stjärnor här

Onsdagen den 3 mars var det sportlov så det var många som var bortresta.
Men ungdomsgården var öppen som vanligt och vi som var här sjöng singstar och mumsade i oss sockerkaka och saft.



Lite pyssel hann vi också med .....och utställare blev fritidsledarna




RSS 2.0